Eigen betaaldienst Microsoft op komst

eigen betaaldienst microsoft op komst

Microsoft werkt momenteel aan een eigen betaaldienst voor het Windows 10 platform. Dat heeft topman van het bedrijf Joe Belfiore bekend gemaakt in een interview. Op dit moment is alles druk in ontwikkeling om de betaaldienst mogelijk te maken.

Simpele versie

Er bestaat nu al een simpele versie voor Windows Phone 8 met een aantal betalingsmogelijkheden zoals het bewaren van creditcardgegevens, kortingsbonnen en klantenkaarten. Maar een echte mobiele betaaldienst zoals Apple Pay en Android Pay is er nog niet van Microsoft.

‘Binnenkort’

Helaas is nog niet bekend gemaakt door Joe Belfiore wat de betaaldienst straks precies allemaal kan en hoe het er uit moet gaan zien. Maar volgens de topman wordt de betaaldienst ‘binnenkort’ geïntroduceerd. Het wordt een portemonneeconcept waarbij ze denken aan verschillende betaalscenario’s. Veel wilde de topman dus niet onthullen. Wel gaf hij aan dat Windows Hello, de nieuwe gezichtsherkenningstechnologie van Windows 10 als goed voorbeeld kan worden gebruikt ter authenticatie om betalingen beter te maken. Tevens gaf hij aan dat het een uitdaging is om een mobiele betaaldienst te maken. “Ik denk dat de grootste uitdaging is, welk effect veroorzaakt de juiste dingen om op alle plekken die je wilt een goede ervaring te krijgen.”

 

Tags: ,

 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Nuson. All Rights Reserved.