Apple introduceert eigen muziekdienst

apple music

Er was al langere tijd een geruchtenstroom, maar nu is het werkelijkheid: Apple heeft zijn eigen muziekdienst geïntroduceerd genaamd ‘Apple Music’. De muziekdienst is een combinatie van de muziekspeler iTunes en streamingdienst Beats Music.

Overname Beats Music

Lang was niet duidelijk wat Apple precies wilde met de overname van Beats Music, de dienst van Dr. Dre. Nu is de dienst volledig geïntegreerd in Apple Music waardoor er weinig herkenning meer is. Dit komt mede door het feit dat Apple Music op zijn beurt weer volledig is geïntegreerd in iOS. Hierdoor is er geen aparte app meer voor te vinden en maakt het deel uit van de muziek app die al op een device van Apple staat.

Oneindig veel mogelijkheden

Apple Music kent ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt niet alleen de radio luisteren maar ook je eigen lijsten samenstellen (met weer extra functies die daarbij horen), maar je kunt in bijvoorbeeld ook contact komen met je favoriete artiesten. Een aantal bekende artiesten heeft een zogenaamde Connect-pagina waar ze muziek, video’s en foto’s met hun fans delen die geliked kunnen worden of waar je op kunt reageren. Ook leuk is dat de Apple Music ook verschijnen op Android en Windows. De datum van de release hiervoor is nog niet bekend.

Kosten

Voor $ 9,99 per maand kan je onbeperkt naar muziek luisteren. Voor $ 14,99 kan je een abonnement afsluiten waar je als gezin met maximaal zes leden gebruik van kunt maken. De europrijzen per maand zijn nog niet bekend. Daarnaast kan je de dienst drie maanden gratis proberen. Dat is al twee maanden langer dan de gratis versie van Spotify en Tidal. Apple Music wordt op 30 juni in meer dan honderd landen geïntroduceerd, waaronder zeer waarschijnlijk ook in Nederland omdat het kopje ‘Music’ al is toegevoegd aan de menubalk op de site.

 

Tags: , ,

 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Nuson. All Rights Reserved.