Russische economie in gevaar door Poetin?

Het gaat niet goed met de Russische economie. Dat zegt Jeroen Ketting, oprichter van Lighthouse. Hij woont op dit moment in Moskou en is daar om westerse ondernemers te helpen. Volgens hem is het wachten op het ineenzakken van de Russische economie.

Het is niet de vraag óf de economie in elkaar klapt. De vraag is wanneer dat gaat gebeuren.

Vier-redenen-om-juist-nu-in-Rusland-te-investeren_crop1000x500

Wat merkt de Russiche burger daar van?

De burgers in Rusland  merken het zeker in de portemonnee, de salarissen zijn namelijk zo’n 30 tot 40 procent gedaald terwijl de prijzen voor de boodschappen zo’n 20 tot 30 procent duurder zijn geworden. Niet alleen in de supermarkt merk je het, de voorraden raken op en een aantal Westerse levensmiddelen worden gesubstitueerd door Russische levensmiddel of uit Nieuw-Zeeland, Latijns Amerika en Centraal Azië.

De olieprijs daalt

Nicolaas Kraft van Ermel van het Nederland-Rusland centrum, onderdeel van de rijksuniversiteit Groningen zegt dat de roebel zwak is en dat de olieprijs dalende is. Het is nu afwachten hoe lang de economie dit vol gaat houden. Poetin heeft sinds hij aan de macht is weinig tot geen aandacht gegeven aan diversificatie van de Russische economie, dat is waar die nu de rekening van op zijn bord krijgt.

Verkeerde weddenschap

Poetin heeft slecht gewed, hij had zijn geld moeten inzetten op meerdere paarden in plaats van alleen aan olie en gas, hierdoor staat de economie vrijwel stil. Dit is niet alleen zijn schuld maar ook die van de regering aangezien die achter Poetin aanloopt zonder zelf uit te kijken. Het volk is ook nog fan van Poetin maar ze zouden hem wel een beetje minder aanbidden aangezien hij te weinig aandacht aan de economie geeft. Dus de Rus hoeft niet bang te zijn dat Europa de Russische economie uitschakelt, maar uitkijken dat de Russische regering het niet zelf doet.

 

Tags: , , , ,

 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Nuson. All Rights Reserved.