Peak Performance piekt voortaan met it suits IT

peak-performance-be-adventurousHoe meer je als bedrijf groeit, des te belangrijker is het om je zaken op IT-gebied goed op orde te hebben. Tot die conclusie kwam ook het Zweedse outdoormerk Peak Performance, dat sinds enkele jaren onderdeel uitmaakt van het Deense IC Company. Onder dit concern vallen verschillende kledingmerken die ondertussen via ruim 8.000 distributeurs in meer dan 35 landen worden verkocht.

De groei van het bedrijf past in een trend die de laatste jaren te zien is, waarbij de interesse voor outdoor vakanties en activiteiten steeds verder groeit. De consument zoekt steeds vaker liever het avontuur op dan drie weken lang aan het strand te zitten, zo blijkt. Daarbij wil men wel over de juiste kleding en accessoires beschikken, wat te merken is aan de groei van een merk als Peak Performance.

Hoe helpt it suits IT?

Groeiende bedrijven krijgen doorgaans steeds meer hun eigen, specifieke wensen op IT-vlak. Een standaard softwarepakket is dan vaak niet meer voldoende. it suits IT is een leverancier van software die speciaal is ontwikkeld met het oog op de fashionbranche. Met de juiste kennis van zaken biedt het bedrijf zo een breed scala van softwaretoepassingen. Denk daarbij aan webshops, maar bijvoorbeeld ook aan apps, order picking tools en sales portals.

Peak-Performance-special-window-installation-by-dfrost-Stockholm-Sweden

Over Peak Performance

Het Zweedse outdoormerk vond zijn oorsprong in 1986, toen drie fanatieke skiërs zich afvroegen waarom de skikleding die tot dan toe bestond niet aan hun wensen voldeed. Ze waren op zoek naar kleding die functionaliteit combineert met sterke designs. Het gezelschap bestond uit een professionele skiër, een hoofdredacteur van een skimagazine en een ontwerper en bleek na enkele avondjes brainstormen zelf alles in huis te hebben om een nieuw, succesvol outdoormerk te starten.

Na tien jaar was het bedrijf al enorm gegroeid en maakte het naast skikleding nog veel meer producten voor een actief outdoor-leven en werd het merk zelfs al op de Japanse markt gebracht.  Ondertussen bestaat het merk bijna dertig jaar en ontwikkelt Peak Performance nog steeds nieuwe innovaties op het gebied van skiën en outdoor kleding.

 

Tags: , ,

 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Nuson. All Rights Reserved.