Macintosh kijkt vol vertrouwen naar de toekomst

Kwantum-exitWinkelketenconcern Macintosh ziet de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. Onder het moederconcern Macintosh vallen momenteel bekende Nederlandse merken als Dolcis, Manfield, Scapino en Kwantum en het Britse Jones Bootmaker. Inderdaad, allemaal schoenfabrikanten, behalve Kwantum. Om een zo hoog mogelijk rendement uit de schoenenbranche te halen, gaf Macintosh tijdens de eerste kwartaalupdate aan Kwantum in de etalage te zetten en zich volledig toe te gaan leggen op fashion. Het wachten is op een acceptabel bod dat Kwantum recht aan doet.

Online kopen

Macintosh zag zijn online verkopen in het eerste kwartaal van 2014 met 41 procent stijgen, waardoor de post internetaankopen inmiddels 7 procent van de totale omzet bedraagt. Gezien de enorme groeipotentie die nog te behalen valt binnen de combinatie van winkels en internet, zullen ze daar flink op gaan focussen en in gaan investeren.

Macintosh-fashion-nl-onlineReorganisatie

Vooralsnog gaat eerst de bezem door een aantal bedrijven. Bovenop de vorig jaar aangekondigde 104 winkels die gaan sluiten, komen er daar dit jaar nog eens 51 winkels bij. Zo worden alle filialen van Scapino in Belgiƫ en een aantal Dolcis-winkels in Nederland gesloten. Bij Dolcis zal meer de focus op online komen, aangezien het aantal fysieke winkels afneemt. De winkelgigant hoopt hiermee de stijgende lijn van een 7,6 procent hogere omzet in het eerste kwartaal door te kunnen zetten in het tweede kwartaal.

 

 

Tags: , , ,

 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Nuson. All Rights Reserved.