Office Depot neemt Officemax over

office depot neemt office max overOffice Depot heeft een grote slag geslagen op de markt van kantoorartikelen. Het Amerikaanse bedrijf neemt concurrent Officemax over voor de lieve som van 1.17 miljard dollar. Office Depot is niet alleen actief op de Amerikaanse markt, maar ook  in Nederland en de rest van Europa.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Wanneer dit gebeurt, zal de nieuwe onderneming in aantallen winkels te grootste worden van Amerika. Office Depot telt dan liefst 2000 winkels, ongeveer honderd meer dan het bedrijf Staples. Desondanks blijft de omzet van dat laatste bedrijf veel groter: de omzet van alle bedrijven van Office Depot en Officemax samen halen ‘slechts’ zeventig procent van de omzet van de winkels van Staples.

Het is nog niet bekendgemaakt wat de nieuwe naam van het bedrijf wordt, wie de nieuwe CEO wordt en waar het hoofdkantoor zal worden gevestigd. Office Depot boekte volgens Internet Retailer in 2011 een omzet van 4,1 miljard uit zijn online verkoopactiviteiten wereldwijd. Ook de online omzet van Officemax is een miljardenbedrag: in 2011 leverde de webverkoop een omzet van liefst 2,9 miljard op. Samen tekenen de beide bedrijven voor een totale jaaromzet, zowel offline als online meegerekend, van 18 miljard dollar.

Het nieuwe bedrijf zou met iets meer van 7 miljard dollar webomzet Apple van de derde plaats af duwen in de lijst met grootste online retailers in Noord-Amerika.

 

Tags: , ,

 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Nuson. All Rights Reserved.