‘Aanslagtweet’ doet Wall Street weinig

TWITTERDe aandelenmarkten in Wall Street (New York) zijn dinsdag met winst gesloten, ondanks een vals Twitter-bericht. De tweet over een vermeende explosie bij het Witte Huis zorgde korte tijd voor wat beroering, maar al snel veerden de koersen weer op.

Dit positieve resultaat was vooral te danken aan bedrijfsresultaten die boven verwachting waren en cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. Beleggers op Wall Street keken daarnaast uit naar de makers van de iPhone 5 en de iPad, Apple, dat na de slotbel met cijfers naar buiten zou komen.

Aan het einde van de handel noteerde de Dow Jonesindex een stijging van 1,1 procent hoger en kwam uit op 14.719,46 punten. De brede S&P steeg ook, met één procent naar 1578,78 punten. Technologiebeurs Nasdaq klom met 1,1 procent en noteerde aan het einde van de handelsdag 3269,33 punten.

Deze goede resultaten werden gehaald ondanks een moment van paniek op Wall Street. Persbureau AP had een valse tweet verstuurd over explosies in het Witte Huis waarbij president Barack Obama gewond was geraakt. De indices schoten korte tijd omlaag. Nadat AP kort daarop bekend maakte dat het een nepbericht was en er hackers achter zaten, trokken ze koersen snel weer bij. Ook het Witte Huis zelf meldde al snel dat er niets was gebeurd.

Huizenmarkt

Ook op de huizenmarkt in de Verenigde Staten blijft het goed gaan. In maart steeg de verkoop van nieuwe woningen er met 1,5 procent tot 417.000 op jaarbasis. Economen hadden gerekend op 416.000 huizen. Hiermee werd een sterk kwartaal voor de Amerikaanse huizenmarkt afgesloten.

Het chemiebedrijf DuPont opende voor de beurs zijn boeken over het afgelopen kwartaal. De winst van het bedrijf werd ruimschoots verdubbeld. DuPont profiteert vooral van een stijgende vraag naar voedsel en energie. Ook de omzet steeg licht. Het Dow-fonds won 4,1 procent.

Grote overnames

United Technologies heeft de winst in het afgelopen kwartaal dankzij een aantal overnames met 7 procent weten op te voeren tot 1,3 miljard dollar. Het industriële concern haalde een omzet van 14,4 miljard dollar. Een toename van 16 procent. Als de effecten van de overnames buiten beschouwing worden gelaten, is er echter sprake van een daling met 2 procent. United Technologies verloor 0,8 procent. Het aandeel Netflix steeg daarentegen met ruim 24 procent. Netflix is een aanbieder van films en series via internet en rapporteerde maandag nabeurs beter dan verwachtte kwartaalresultaten. Het kreeg er meer nieuwe klanten bij dan analisten hadden voorzien.

Apple

Het aandeel Apple eindigde 1,9 procent hoger in afwachting van de cijfers. Mogelijk gaat het concern zijn dividend verhogen.

 

 

Tags: , , , ,

 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Nuson. All Rights Reserved.