Doorlopend krediet

Het afsluiten van een doorlopend krediet is steeds populairder aan het worden. Of het nou is voor een auto, een nieuwe keuken of gewoon wat extra geld achter de hand, het afsluiten van een krediet is uitstekend geschikt voor deze gelegenheden.

Wat is een doorlopend krediet nou precies? Pas wanneer we dit weten kunt u de beslissing maken of zo een soort lening iets voor u is. Een doorlopend krediet is een krediet waar geen termijn aan vast hoeft te zitten. Dit is in tegenstelling tot de meeste leningen. Bij de meeste leningen wordt van u gevraagd het geleende bedrag binnen een x aantal maanden terug te betalen, plus de rente.

De goedkoopste manier van doorlopend krediet is bij uw eigen bank. Op uw betaalrekening kan in veel gevallen een consumptief krediet aangevraagd worden. De bank heeft hier profijt van omdat zij debetrente kunnen aftrekken van uw betaalrekening en u kunt middels deze weg een grote aankoop doen. Het kost je slechts de rente die de bank rekent. De rente die de bank berekent is variabel.

Een nadeel van rood staan is dat het tot een beperkt bedrag mogelijk is. Er zijn veel kredietverstrekkers online te vinden die het mogelijk maken om bijvoorbeeld tot 50.000 euro te lenen. Het rentepercentage scheelt niet veel met die van uw bank. Maar let wel goed op de risico´s en de voorwaarden voordat u zo een besluit neemt.

 

Tags: , , , , ,

 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Nuson. All Rights Reserved.